Çerez Örnek
canlı destek

EÜ Gökyüzü Gözlem Kampı 2022

 

Tarih             : 04-05 Haziran 2022
Yer                : EÜ Gözlemevi (Kurudağ Mevkii)
Düzenleyen  : EÜ Rektörlüğü - EÜ Gözlemevi UAM

 

Etkinlik kontenjanı DOLMUŞTUR. Gösterilen yoğun ilgi için teşekkür ederiz.
Başvuru Formu dolduranların bilgi değişikliği ve sorularınız için: halkilis@mail.ege.edu.tr
       

 


EÜ Gökyüzü Gözlem Kampı 2022

Üniversitemiz Gözlemevi, uzun yıllardır devam ettiği akademik çalışmalarının yanısıra iki yıldır yoğun olarak Bilim-Toplum Etkinlikleri de düzenlemektedir. Hemen her yaştan ve eğitim düzeyinden insana uzay ve astronomi konularında konferanslar, geziler, gözlem etkinlikleri gibi çok farklı alanlarda eğlenceli eğitim hizmetleri vermektedir. Birçoğu ücretli olan bu etkinliklerin yanı sıra, Gözlemevimiz bu yıl Üniversitemizin de desteği ile çok geniş katılımın beklendiği, ülkemiz astronomi alanında yılın en kapsamlı etkinliğini hazırlamış bulunmaktadır. Katılım ücretinin alınmayacağı bu dev etkinlik, 4 Haziran 2022 Cumartesi’den 5 Haziran 2022 Pazar’a kadar sürecektir.

 

Kapılarını çok geniş halk kitlesine açan Gözlemevimiz, uzun etkinlik süresi göz önüne alındığında katılımcılara opsiyonlu bir program hazırlamıştır. İsteyen katılımcılar gece yarısı etkinlik alanından ayrılabilecekleri gibi, dileyen katılımcılar kendi çadırlarını da yanlarında getirip, Gözlemevi’nin çadır alanında çadır kurup, dinlenebileceklerdir.

 

İzmir’in doğusunda yer alan Nif Dağı eteklerinde yer alan Ege Üniversitesi Gözlemevi yerleşkesinde düzenlenecek olan Gökyüzü Gözlem Kampı’nda teleskoplarla Güneş, Ay, Jüpiter, Satürn ve derin uzay cisimlerinin gözlemleri yanı sıra ülkemizde sadece ve sadece Ege Üniversitesi Gözlemevi’nde yer alan Göktaşı Koleksiyonu Sergisi ile Yıldızların Yaşamı gezisi, Karadelik Simülasyon deneyi ve Dünya’nın kendi ekseninde döndüğünü ispatlayan ülkemizdeki tek dev sarkaç ile deney gibi eşsiz bölümler de içermektedir. Gözlemevimiz Müdürü Doç. Dr. Hasan Ali DAL ve müdür yardımcımız Doç. Dr. Esin SİPAHİ tarafından verilen, koskoca evrendeki yerinizi düşünmenizi sağlayacak, ilginç olduğu kadar eğlenceli de olan “Gezegenler ve Yıldızlar” ve “UZAYDA YAŞAM ARAYIŞLARI ve UZAYLILAR” başlıklı açık hava konferanslarının da verileceği etkinliklerde çocuklar da unutulmamıştır. Mars yüzey aracı yapımından güneş saati yapımına kadar çocuklara yönelik beş farklı atölye çalışması da yer almaktadır.

 

Aracı olmayan katılımcılar için küçük bir ücret karşılığı 4 Haziran 2022 Cumartesi sabah 09:00 ve 10:30’da Ege Üniversitesi kampüs girişinden hareket edecek servis aracı da temin edilecektir. Ücret karşılığı katılımcılar için yemek, çay ve kahve imkânı da sağlanacaktır. Etkinlikler açık alanda yapılacağı için, katılımcıların yanlarında birer hırka ve çim alanda üzerine oturabilecekleri tarzda birer minder, piknik sandalyesi veya tabure vb. eşya getirmeleri tavsiye edilir.

 


 

Etkinlik Programı: https://halkilis.ege.edu.tr/files/halkilis/icerik/GGK22-program.pdf

Fiyat Listesi: https://halkilis.ege.edu.tr/files/halkilis/icerik/GGK22-fiyatlar.pdf

EÜ Gözlemevi Ulaşım Bilgisi: https://gozlemevi.ege.edu.tr/tr-4311/ulasim_bilgileri.html

Etkinlik Afiişi: https://halkilis.ege.edu.tr/files/halkilis/icerik/20220604-ggk.jpeg

ETKİNLİK BAŞVURU KONTENJANI DOLMUŞTUR

 

Ege Üniversitesi

EGE ÜNİVERSİTESİ