canlı destek
Ege Üniversitesi 60.Yıl Ormanı

Değerli Ege Üniversiteliler,
Bildiğiniz üzere Üniversitemiz, çalışanları ve öğrencileri ile 50.000'i aşkın nüfuslu bir kent büyüklüğünde olan üniversitemizde var olan çevre bilinci ve çevre duyarlılığından yola çıkarak "Ege Cumhuriyet Ormanı"nın oluşturulması için harekete geçmiştir. 2010 yılında başlatılan, "50.000 Eğitim Fidanından 50.000 Orman Fidanına" sloganı ve Ege Orman Vakfı ile işbirliğinde hayata geçirilen bu kampanya kapsamında hedefimiz aşılmış ve 55.000 fidanın Urla-Ovacık mevkisinde toprakla buluşması sağlanmıştır. Tüm mensuplarımıza bu duyarlılıklarından dolayı bir kez daha teşekkür ederiz.

Böylesine büyük bir destekle başarıya ulaşan bu kampanyanın ardından şimdi de Üniversitemiz, 60. Yılımız olan 2015 yılına kadar 60.000 fidan hedefi ile “Ege Üniversitesi 60. Yıl Ormanı”nı oluşturmak için yola çıkıyor. Yine Ege Orman Vakfı ile imzalanan  işbirliği protokolü kapsamında düzenlenen bu kampanyadan elde edilecek tüm bağışlar öncelikle İzmir-Çeşme-Ildırı, Bergama Aşağı Şakran Örlenmiş köyü ağaçlandırma sahasının ve Ege Üniversitesi’nin akademik birimlerinin olduğu ilçelerin (Bayındır, Bergama, Ödemiş) ağaçlandırılmasında kullanılacaktır.

Bu defa hedefimiz 60. yılımızda 60 bin fidan. Ege Üniversitesi ailesinin duyarlılığı ile bu hedefimize en kısa sürede ulaşacağımıza eminiz.

Nasıl Bağışta Bulunabilirsiniz?

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne başvurarak, biriminizde düzenlenecek bağış kampanyası için makbuz temin edebilir, elde edilen geliri yine Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü aracılığı ile Ege Orman Vakfı’na ulaştırılmasını sağlayabilirsiniz.

Özel gün kutlamalarınız için; (doğum, doğum günü, evlilik yıldönümü, geçmiş olsun ziyaretleri vb.) kişiye özel kutlama kartlarını, Ege Üniversitesi Rektörlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden temin edebilir, böylece hem bir fidan bağışında bulunmuş hem de sizin için önemli olan yakınlarınızın kendilerini daha özel hissetmelerini sağlayabilirsiniz.

Çiçek ve çelenk gönderimleriniz için; düğün, cenaze vb. nedenlerle İzmir merkezi için ve en az 50 TL’lik olmak üzere çiçek/çelenk gönderiminde bulunmak amacıyla EÜ Rektörlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü veya Ege Orman Vakfı ile irtibata geçebilirsiniz.

Koru bağışı için; korular en az 1.000 fidandan oluşmaktadır. Önceki kampanyada da olduğu gibi akademik/idari birimlerden gelen bireysel/toplu bağışlar gruplandırılarak koru haline getirilmekte ve bu korulara ilgili birimin adı verilmektedir. Ancak bazı örneklerde görüldüğü üzere sevdiğiniz bir kişi için hatıra korusu da oluşturulması mümkündür. Bunun için de yine EÜ Rektörlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü veya Ege Orman Vakfı ile irtibata geçebilirsiniz.

Bağış Miktarları:

1 Adet Fidan Bağışı: 10 TL.

Bağışlarınız için lütfen bize ulaşın!
EÜ Rektörlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
Tel: 311 21 03 - 342 59 72